Kansanedustaja Timo Korhonen luopuu Keskustan Kainuun piirin puheenjohtajuudesta

Keskiviikko 24.10.2018


Kansanedustaja Timo Korhonen luopuu Keskustan Kainuun piirin puheenjohtajuudesta

Keskustan Kainuun piirin puheenjohtaja vaihtuu. Kansanedustaja Timo Korhonen luopuu aiemman ilmoituksensa mukaisesti puheenjohtajuudesta. Korhonen on toiminut piirin puheenjohtajana vuodesta 2012 saakka. 

-          Aika on rajallista ja kuusi vuotta puolueorganisaation keulassa on riittävän pitkä aika. Keskityn nyt eduskuntatyöhön, maakuntapolitiikkaan ja tuleviin eduskuntavaaleihin. Erityisesti sote- ja maakuntauudistus on työllistänyt ja työllistää itseäni erittäin paljon niin valtakunnan kuin maakunnan tasolla. On tärkeää, että tämä uudistus soudetaan vihdoin ja viimein maaliin tämän vaalikauden aikana. Ensi vaalikaudelle jää työn alle iso määrä uudistusta täydentävää lainsäädäntöä, eduskunnan hallintovaliokunnan varapuheenjohtaja sekä Kainuun maakuntahallituksen puheenjohtaja painottaa.  

-         Olen ilmoittanut jättäväni piirin puheenjohtajuuden tämän vuoden jälkeen jo aikaa sitten. Luotan siihen, että Kainuusta löytyy osaava keskustavaikuttaja ja Kainuun etua ajava puheenjohtaja piirin johtoon.

-          Keskustan
piirin puheenjohtajan tehtävä on vastuullinen paikka. Siinä ei ole kysymys vain keskustan johtamisesta, vaan kysymys on myös laajasta vastuun kantamisesta. Piirin puheenjohtajan keskeinen tehtävä on koko Kainuun kehittäminen ja poliittinen toiminta yhdessä muiden puolueiden kanssa, Korhonen toteaa.

-          Annan suuret kiitokseni kaikille Kainuussa toimiville poliittisille piireille hyvästä yhteistyöstä. Vaikka kamppailemme puolueiden kannatuksesta, olemme yhtenäisiä Kainuun edunvalvonnasta maakunnasta ulospäin. Tämä näkyy mm. maakunta- ja sote -uudistuksen valmistelussa.

-          Kuluneet vuodet piirin puheenjohtajana ovat olleet mielenkiintoista ja raskastakin aikaa. Erityisesti viime kesän puoluekokousjärjestelyt olivat suuri voimainponnistus Kainuun piirille ja keskustaväelle. Asetin aikanaan tavoitteeksi puheenjohtajakaudellani keskustan puoluekokouksen Kainuuseen ja tässä onnistuimme. Kokous onnistui erinomaisesti. Tältä osin voin jättää hyvillä mielin piirin puheenjohtajuuden, Korhonen kertoo. 

Korhonen on toiminut kansanedustajana vuodesta 2007 lähtien. Hän tavoittelee jatkokautta ensi kevään vaaleissa. 

-          Työmotivaatio on korkealla. Lähden tavoittelemaan jatkoa kansanedustajan työssä. Monia isoja asioita on onnistunut tällä kaudella, mutta kuten sanottua, paljon on vielä kesken Kainuussa ja koko Pohjois- ja Itä-Suomessa. Myönteisen kehityksen on jatkuttava tulevinakin vuosina, Korhonen painottaa. 

Keskustan Kainuun piiri valitsee uuden puheenjohtajana ja piirihallituksen syyskokouksessaan Ristijärvellä lauantaina 27.10.

Lisätietoja:

Timo Korhonen, kansanedustaja 

050 512 2238